Managed hosting door True

Vlaams Porthus koopt Eindhovens Dataficiency

 

De Nederlandse maker van expeditie- en douanesoftware Dataficiency wordt overgenomen door de Belgische SaaS-leverancier Porthus. De Vlamingen willen hiermee vastere voet op de Nederlandse markt krijgen.

Dataficiency Software & Advies, een Eindhovense leverancier van expeditie- en douanesoftware, komt in handen van het Vlaamse Porthus. Het Belgische bedrijf levert webdiensten voor het beheer van bedrijfsprocessen en verwacht door de aankoop vastere voet op Nederlandse bodem te krijgen. Sinds 2006 hadden de Vlamingen al een vestiging in Hoofddorp.

Dataficiency is in 1984 opgericht en levert diensten aan ongeveer honderdtwintig grote internationale organisaties en ondernemingen in het mkb. Onder de klanten zijn Heinz, InBev, Nestlé, FrieslandFoods en Grolsch. In 2007 boekte het bedrijf een omzet van 650.000 euro. Meer dan de helft daarvan kwam uit softwarelicenties en onderhoud. Het bedrijf gaat zich na de overname toeleggen op productontwikkeling en -implementatie.

Volgens de directeur van Porthus past de acquisitie van het Eindhovense bedrijf in de groeistrategie om het productportfolio te versterken met softwaretoepassingen die complementair zijn met die van zijn onderneming. "Bovendien biedt Dataficiency ons waardevolle kennis over de logistieke sector en beschikt het over een uitgebreid netwerk binnen de Nederlandse douanewereld.

De overname wordt in contanten gefinancierd en zal later deze maand worden afgerond.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2627126). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×