Managed hosting door True

VS keuren overname EDS door HP goed

 

De Amerikaanse overheid heeft de overname van EDS door HP goedgekeurd. De Europese mededingingsautoriteit moet zich nog uitspreken over de voorgenomen inlijving.

De Amerikaanse overheid heeft toestemming gegeven voor de overname van EDS door HP. Na bestudering van de overnameplannen heeft de mededingingsautoriteit van de Amerikaanse overheid besloten dat de overname, waarmee een bedrag van 13,9 miljard dollar is gemoeid, mag doorgaan.

De overname moet nog worden goedgekeurd in Europa. Daar buigen toezichthouders zich momenteel over de inlijvingsplannen.

De raden van bestuur van beide bedrijven hebben al ingestemd met de overname. De aandeelhouders van EDS hebben eind juli 2008 een buitengewone aandeelhoudersvergadering gepland. Daar stemmen de belangrijkste aandeelhouders en investeerders over het bod van 25 dollar per aandeel.

Naar verwachting volgt de definitieve inlijving van EDS door HP in de tweede helft van 2008. Als de overname doorgaat wordt HP de grootste hardware- en dienstenleverancier na IBM.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2625649). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×