Managed hosting door True

Getronics verkoopt werkplekdivisie VS

 

Getronics verkoopt de Noord-Amerikaanse werkplekactiviteiten aan CompuCom. De verkoop is onderdeel van een samenwerking met een van Amerika's grootste dienstverleners en uitbestedingspartners.

Getronics verkoopt zijn werkplekactiviteiten in de Verenigde Staten en Canada aan CompuCom, een van de grootste ict-dienstverleners en uitbestedingspartners in de VS. De divisie Workspace Management die Getronics verkoopt, behelst werkplekbeheer, applicatiebeheer en adviesdiensten. Daarnaast verkoopt de dienstverlener het Global Service Centre in Mexico.

De verkoop wordt voldaan in contanten en aandelen. Getronics, dat een deel van de aandelen behoudt, krijgt een minderheidsbelang in de nieuwe bedrijfscombinatie en neemt zitting in de raad van bestuur. CompuCom wordt door inlijving van de Getronics-divisie de op twee na grootste leverancier van werkplekbeheerdiensten in Noord-Amerika

Strategie

Ict-dienstverlener CompuCom is onderdeel van Court Square Capital Partners. De ict-dienstverlener levert geïntegreerde werkplekbeheerdiensten, applicatiediensten, systeemintegratie- en adviesdiensten.

De samenwerking is onderdeel van de strategie van KPN om het partnernetwerk van Getronics op het gebied van werkplekdienstverlening wereldwijd verder uit te breiden door zowel eigen activiteiten als samenwerkingsverbanden. KPN nam Getronics eind 2007 over.

Volgens Getronics kunnen door de overname grote klanten in de VS, zoals oliemaatschappij Shell, beter bediend worden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2596420). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×