Managed hosting door True

KPN stopt overnamepoging Brits MMO2

 

Mobieletelefoonaanbieder MMO2 heeft een door KPN uitgebracht bod op de aandelen verworpen. Het is in de ogen van de Britten te laag. Voor KPN reden om te stoppen met verdere onderhandelingen.

"Wij hebben een zakelijk voorstel gedaan om het bedrijf te kopen", aldus een woordvoerder van KPN, zo meldt Nu.nl op de website. Op de beurs is MMO2 ongeveer 12 miljard euro waard. Het bedrijf is vooral actief in Groot-Brittannië, Duitsland en Ierland.
 
Voor KPN was met name de Duitse markt van MMO2 interessant. In Duitsland volgen KPN en MMO2 de marktleiders Deutsche Telekom en Vodafone op grote achterstand. Voor winstgevendheid moet KPN volgens de woordvoerder minstens 20 procent marktaandeel hebben. KPN heeft momenteel via dochter E-Plus een marktaandeel van 13 procent en MMO2 bezit 9 procent van de markt.
 
Het is voor de derde keer dat KPN er niet in slaagt om zijn Europese marktaandeel op te vijzelen middels een overname of fusie. Eerder probeerde het al fusies aan te gaan met het Spaanse Telefonica en het Belgische Belgacom.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/258505). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×