Managed hosting door True

Draadloze netwerken doen het goed in Nederland

 

6 procent van de organisaties in Nederland maakt gebruik van wlan-toepassingen. Dit betreft toegang tot het bedrijfsnetwerk bijvoorbeeld op basis van wifi ofwel op afstand via bijvoorbeeld het gsm- of gprs-netwerk.

Naar verwachting zal de gebruiksgraad eind 2004 op 8 procent uitkomen. Vooral handel en onderwijs zijn potentiële groeisegmenten, zegt marktonderzoeker Heliview. Organisaties met toepassingen op vestigingslocaties, dit veelal in de vorm van mobiele werkplekken en continue netwerkconnectie in vergaderzalen, et cetera, lijken tevreden. Zowel de beveiliging, als de kosten voor onderhoud en beheer, alsmede de stabiliteit van de verbinding scoren gemiddeld een 8 of hoger.
 
Bij wlan-toepassingen op afstand worden vooral mobiele telecomnetwerken gebruikt. Werknemers hebben vooral toegang via laptops (80 procent) en mobiele telefoons of pda's (6 procent). Het onderscheid tussen intelligente telefoons en pda's is in de markt echter niet altijd even duidelijk. In de laptopmarkt is HP na het samengaan met Compaq veruit marktleider met 34 procent, gevolgd door Dell met 24 procent. In de pda markt heeft HP tevens een marktleiderschap, na jaren van dominantie door Palm.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/258389). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Reacties

...en waaraan hebben wij dit te danken ??
-
Juist; http://www.HupHop.nl

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.