Managed hosting door True

IBN mag handelsnaam Fast-XS niet voeren

Het kantongerecht in Enschede heeft bepaald dat IBN Groep niet langer gebruik mag maken van de handelsnaam Fast-XS. Deze naam behoort volgens de rechter toe aan IC&S.

IC&S maakt al enkele jaren gebruik van de handelsnaam Fastxs voor haar virtual hosting-activiteiten. Daarnaast gebruikt het Utrechtse bedrijf de naam Fastxs voor zijn basisnetwerk (fastxs.net). Opdrachtgevers die van dit netwerk gebruikmaken, zijn onder andere Sanoma Uitgevers, Allianz Nederland Verzekeringsgroep en Ilse Media (http://nu.nl). Naast virtual hosting is IC&S vooral gespecialiseerd in installatie en beheer van high-performance hostingplatformen en ontwikkeling van open source-software.
 
Sinds enkele maanden maakt het Enschedese IBN Groep gebruik van de handelsnaam Fast-XS voor de verkoop van onder andere adsl-abonnementen via de website fast-xs.nl. De kantonrechter heeft nu het verdere gebruik van de naam Fast-XS door de IBN Groep verboden, op straffe van een dwangsom van tweeduizend euro voor iedere dag dat zij in strijd met dit verbod handelt. Het voeren van de handelsnaam Fast-XS is volgens het kantongerecht 'verwarrend' voor het publiek en daarom in strijd met artikel 5 van de Handelswet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.