Managed hosting door True

Ortec levert planningsoftware Antwerps Havenpersoneel

Ortec heeft een overeenkomst gesloten met het Antwerpse Havenbedrijf. Vanaf januari 2009 gaat de softwareleverancier planningssoftware leveren voor de zevenhonderd medewerkers van het havenbedrijf. De nieuw software moet het aantal administratieve fouten naar beneden brengen.

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen gaat zijn zevenhonderd medewerkers vanaf volgend jaar inplannen met software van Ortec. Vanaf januari 2009 worden medewerkers van de havenkapiteinsdienst, de bediening van bruggen en sluizen en het sleepbootbedrijf ingepland met Ortec Harmony. Momenteel hebben deze diensten nog verschillende planning- en rapportagesystemen, onder andere in Excel, IPS en een eigen ontwikkeld softwaresysteem. Er zijn geen financiële details van de overeenkomst prijsgegeven.

Frank Matheyssen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen: "Ons hoofddoel is om een foutloze administratie en salariëring te krijgen. Omdat we nu ieder op een andere manier rapporteren, komt het voor dat er fouten worden gemaakt, met name door dubbele invoer. We hopen die foutenlast te minimaliseren door in één systeem te plannen en te rapporteren. De gegevens worden door de koppeling - die mogelijk is met SAP - in één keer doorgestuurd."

Werklast

Door de nieuwe software moet ook de werklast voor medewerkers op de afdelingen personeelszaken, planning en administratie verminderen. Volgens Matheyssen speelt gebruiksvriendelijkheid daarbij een grote rol. Daarnaast is er voor de Ortec-software gekozen omdat met het pakket een personeelsplanning kan worden gemaakt waarin rekening wordt gehouden met de wensen van het personeel. Voorheen konden extra wensen wel kenbaar worden gemaakt, maar ze werden niet geregistreerd.

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen is eigenaar van de gronden in de haven van Antwerpen. Hierin heeft de organisatie een controlerende rol. Zo is het Havenbedrijf verantwoordelijk voor vergunningen aan transportmaatschappijen en industriebedrijven. Om het scheepvaartverkeer van en naar de haven van Antwerpen vlot en veilig te laten verlopen, kunnen inkomende en uitgaande schepen een beroep doen op een aantal diensten van het Gemeentelijk Havenbedrijf.

Ortec biedt software en adviesdiensten voor planning en optimalisatie. Het bedrijf heeft meer dan achthonderd klanten wereldwijd, beschikt over zevenhonderd werknemers en werkt vanuit verschillende kantoren verspreid over Europa en Noord-Amerika.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.