Managed hosting door True

Penetratie webhosting services neemt af

 

De penetratie van het gebruik van webhosting services neemt sinds november 2003 voor het eerst in een periode van drie jaar a. Dit blijkt uit onderzoek van market intelligence bureau Marketcap.

De markt voor webhosting lijkt haar zogenaamde (eerste) punt van verzadiging bereikt te hebben. De laatste maanden van 2003 is er zelfs sprake van een lichte daling in de penetratie van bedrijven die gebruik maken van webhosting (services). Dit blijkt uit het recente (continu) onderzoek ICT Infrastructure van Marketcap, het nieuwe market intelligence bureau voor de ict-sector.
 
In de periode maart 2001 tot en met juli 2003 was er sprake van een spectaculaire ontwikkeling in de penetratie van webhosting (services), een toename van 8 procent naar 48 procent in penetratie van bedrijven die gebruik maken van webhosting (services). Vanaf juli 2003 lijkt er echter sprake te zijn van een verzadigingspunt van de markt.
 
Momenteel maakt ongeveer de helft van de Nederlandse bedrijven met meer dan vijftig werknemers gebruik van webhosting (services). Naar werknemersklasse is er geen significant verschil qua trend op te merken. Naar branche bezien is alleen nog sprake van een lichte groei binnen de sector 'educatie'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/258221). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×