Managed hosting door True

JD Edwards maakt 2003 goed voor Peoplesoft

 

Peoplesofts inkomsten uit de verkoop van softwarelicenties zijn vorig jaar ruim 20 procent afgenomen, indien de bijdrage van het overgenomen JD Edwards niet is meegerekend.

De overname van JD Edwards heeft 114,9 miljoen dollar aan licentie-inkomsten bijgedragen voor 2003. Peoplesoft heeft in zijn financiële reportage de eigen resultaten direct samengevoegd met die van het gekochte bedrijf. Daardoor waren de resultaten van de respectievelijke ondernemingen niet zichtbaar.
 
Dit blijkt uit documenten die het bedrijf heeft ingediend bij de Amerikaanse beursautoriteit SEC (Securities and Exchange Commission). Databankproducent Oracle krijgt hiermee ammunitie in handen voor zijn stelling dat het minder gaat met Peoplesoft. Oracle gebruikt dat argument in zijn streven de applicatieleverancier over te nemen.
 
De licentie-inkomsten van Oracle zijn vorig jaar 14 procent teruggelopen. Het boekjaar van de databankproducent liep op 31 mei af. In het halve jaar van juni tot december rapporteerde Oracle een omzetgroei van 11 procent. Ter vergelijking: de inkomsten van erp-leverancier SAP zijn vorig jaar 6 procent gedaald.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/257961). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.