Managed hosting door True

Wlan voor honderd Europese universiteiten

 

T-Mobile, Cisco, IBM en Intel gaan wlan, gprs en umts netwerken bij ruim honderd universiteiten installeren, zodat studenten overal draadloos kunnen werken. De vier bedrijven maakten dat bekend op 3GSM in Cannes.

Nederland behoort tot de eerste landen waar het netwerk beschikbaar zal zijn. Cisco levert de wlan infrastructuur en T-Mobile zorgt voor de verbinding met gprs en umts. Studenten kunnen tegen redelijke prijzen toegang tot het gehele netwerk krijgen. IBM gaat proberen om wlan (Intel) Centrino-laptops aan universiteiten te leveren.
 
Op de Universiteit van Frankfurt is een testprogramma gestart. Vanaf juli komt de technologie beschikbaar op campussen van universiteiten in Oostenrijk, Engeland, Duitsland, Tsjechië en Nederland. In deze landen heeft T-Mobile al een wlan netwerk met in totaal zo'n 700 hotspots.
 
T-Mobile, Cisco en IBM vinden universiteiten interessant omdat het internetgebruik hier het hoogst is. T-Mobile vindt met name de combinatie met 3G technieken interessant. "3G is niet genoeg", vertelde directeur Rene Obermann in Cannes. "De snelheden zijn onvoldoende voor zeer snelle toepassingen. Heb je die nodig dan kun je van wlan gebruikmaken, is wlan niet beschikbaar dan kun je verder met umts." Obermann wil uiteindelijk een volledig geïntegreerd netwerk bouwen, waarin het onderscheid tussen 3G en wlan nagenoeg verdwijnt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/257789). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×