Managed hosting door True

Microsoft wijzigt contracten pc-makers Japan

 

Microsoft wijzigt zijn contracten met pc-producenten in Japan. De Amerikaanse Windows-leverancier laat de omstreden passage vallen die het beschermde tegen aanklachten.

De passage verbood pc-fabrikanten die Windows afnamen een rechtszaak aan te spannen indien zij Microsoft verdenken van gebruik van hun intellectuele eigendom. Dat betreft ook gepatenteerde technologie.
 
Microsoft reageert hiermee op de inval van de antitrustautoriteiten vorige week (http://www.computable.nl/artikels/buitlan4/i1004rvx.htm). De Japanse handelscommissie (tegenhanger van de Amerikaanse FTC) verdenkt de softwareproducent van het overtreden van de antikartel-wetgeving door pc-producenten middels de leveringscontracten voor het marktdominante Windows beperkingen op te leggen.
 
Overigens ontkent Microsoft enig wangedrag of wetsovertreding te hebben gepleegd. "Wij geloven dat de patent-gerelateerde passage in de contracten wettig is onder de Japanse, Amerikaanse en Europese wet", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/257745). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×