Managed hosting door True

Microsoft bevestigt Windows XP-light

 

Microsoft ontwikkelt een uitgeklede uitvoering van Windows XP Home voor het in mei vorig jaar opgezette People's pc-overheidsproject in Thailand. Directeur Andrew McBean van Microsoft Thailand bevestigt dit tegenover The Bangkok Post.

In eerste instantie is dit een functioneel uitgeklede ondergeschikte versie, maar de topman sluit een latere aparte versie niet uit - hoewel hij maant dat dit aanzienlijk ontwikkelwerk vereist.
 
De Thaise regering wil budget-pc's zo breed mogelijk onder zijn burgers verspreiden. 'Windows XP-light' komt later dit jaar uit voor een paar specifieke markten, zegt McBean. Hij doelt hiermee op derdewereldlanden, waar Microsofts producten relatief duur zijn. Voor het Thaise project had de overheid een maximum prijs gesteld waardoor Windows buiten de boot viel en Linux niet. Microsoft heeft toen zijn prijzen drastisch verlaagd en biedt Windows XP Home plus Office voor ongeveer veertig dollar (1500 baht), in plaats van de gebruikelijke zeshonderd dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/257593). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

40$ in Thailand is nog steeds een hoop geld als ik me niet vergis!
Een Thailandse arbeider verdient immers maar 3000$ / jaar. Dus in verhouding is dit nog steeds duurder als bij ons.
En het is een lite versie !!!

Wat een hypocriete geldwolven zijn het toch bij Microsoft. Voor dat geld koopt iedereen zijn eigen versie van Windows en is de jus er vanaf voor de crackers. Nu staat op 70% (niet wetenschappelijk onderbouwde schatting) van de thuispc's wel een gecrackte of illegale versie van Windows of Office. Het wordt tijd dat de marketeers van MS daar eens over na gaan denken.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×