Managed hosting door True

EU weigert schikkingsvoorstel Microsoft

 

De Europese Commissie gaat niet in op Microsofts schikkingsvoorstel in de antitrustrechtzaak om concurrerende software op cd-roms mee te leveren met verkochte computers.

Microsoft wordt er in de rechtszaak onder meer van beschuldigd dat het zijn Media Player in het besturingssysteem Windows bouwt en daarmee geen ruimte laat voor audio- en video-afspeelsoftware van concurrenten. De rivalen van Microsoft zien dat idee, net als de EC, niet zitten, omdat volgens hen klanten minder snel gebruikmaken van software die wordt meegeleverd op cd-rom.
 
De EC denkt na over een voorstel waarbij Microsoft zijn Media Player moet loskoppelen van Windows, maar volgens de softwarereus zou dat het systeem 'kapot maken'. Er ligt ook een voorstel waarbij Microsoft software van zijn concurrenten meelevert, maar dan als pakket op de verkochte computer en niet als bijgeleverde cd-rom.
 
Volgens de Europese Commissie draaien Microsofts 'low end servers' beter op Windows dan op besturingssystemen van concurrenten. Het wil dat Microsoft die concurrenten genoeg inzicht geeft in zijn servers, zodat zij hun programmatuur zo af kunnen stemmen dat het net zo goed werkt als Windows op die servers.
 
In de eerste en derde week van maart wordt door vijftien afgevaardigden uit de Europese Unie gepraat over een beslissing in de zaak.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/257569). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Hoe zo kapot maken? waar heeft een os een mediaplayer voor nodig?
Als ze toch van de EC mediaplayer los moeten koppelen laten ze dan direct ook ff IE er uit slopen, weg met die troep!!!

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×