Managed hosting door True

SCO breidt aanklacht tegen IBM uit

SCO Group heeft zijn aanklacht in de Unix- en Linuxrechtzaak tegen IBM aanzienlijk uitgebreid door een copyrightclaim toe te voegen. SCO wil pas na de zitting vanmiddag nadere uitspraken doen.

Begin december vorig jaar lieten advocaten van SCO al weten een copyrightclaim toe te willen voegen aan de zaak. Tijdens de zitting van donderdag liet het bedrijf weten dat dit wellicht niet de enige uitbreiding wordt. "We gaan er vanuit dat IBM nieuwe bewijzen aanvoert wanneer zij informatie inleveren voor de rechtzaak. Het is niet uitgesloten dat wij daarop onze claims aanpassen", aldus een van SCO's advocaten. Vandaag hoort IBM welke informatie zij aan SCO moeten leveren.
 
De eerste aanklacht deed de Unix-distributeur in maart vorig jaar waarbij IBM voor één miljard dollar werd aangeklaagd. In juni verhoogde SCO de schadeclaim naar drie miljard dollar. IBM ontkent de beschuldigingen en spande een tegenzaak aan waarin het SCO beschuldigd van het schenden van IBM-patenten.
 
SCO verleende licentie op Unix aan IBM, Sun, HP, Silicon Graphics en andere bedrijven en vindt dat het de auteursrechten op dat systeem bezit. Maar Novell, die Unix bezat voordat het aan SCO's voorganger werd verkocht, is ook van mening dat het de auteursrechten bezit. SCO klaagde Novell daar in januari over aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

http://www.osdl.org/docs/osdl_eben_moglen_third_statement.pdf

Okee, begrepen, dank je.

Job,
-
SCO heeft aan de firma's IBM, Sun, HP, Silicon Graphics, gebruiksrecht van de code verkocht
Novell heeft voorheen "alles" aan SCO verkocht (dat hod dus in: recht van kopen, verkopen, code bewerken, licentie maken, licentie bewerken, dus werkelijk alles) Novell heeft daarbij al zijn claim rechten verspild, een beetje dom dus....
-
IBM, Sun, HP, Silicon Graphics hebben geen ercht om de standaard UNIX SYTEM-5 code te veranderen, zij mogen het verkopen en gebruiken, maar niets in een andere vorm, herbruiken onder eigen naam, en dat is nu wat SCO, IBM kwalijk neemt.
SCO beweerd dat IBM pagina's met UNIX SYSTEM-5 code, keihard heeft door gecopieerd naar de nieuwe kernel (hart) van Linux Redhat.
-
Als SCO dit wint van IBM, volgen daarna de bedrijven; Sun, HP en Silicon Graphics.
Snap je ?

Wat ik me nu afvraag is wat Novell dan van UNIX verkocht heeft aan SCO. Als het niet de copyrights zijn wat dan wel. Een soort van recht op verkoop van een UNIX licentie of zo? Bij Groklaw wordt ik er ook niet echt iets wijzer van.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.