Managed hosting door True

Siemens stoot aandelen Infineon af

 

Technologiebedrijf Siemens heeft begin deze week zijn aandeel in de voormalige chipdochter Infineon verlaagt van 40 procent naar een kleine 19 procent. De transactie levert het concern 1,8 miljard euro op.

De verkleining van het belang in de chipdochter heeft bij een aantal analisten de wenkbrauwen doen fronsen. Na een aantal slechte jaren begint de chipindustrie nu juist uit het dal te kruipen.
 
Sinds het losmaken van Infineon in 2000 heeft Siemens aangegeven dat het op de lange termijn zich helemaal uit de chipfabrikant terug wil trekken. Door pas nu het aandelenpakket van de hand te doen kan het bedrijf juist van de relatief hoge koers profiteren. Het kan voor de verkoop van 150 miljoen Infineon-aandelen een belastingvrije winst in zijn boeken schrijven van zeshonderd miljoen euro.
 
Het in München gevestigde Infineon zegt dat het 4 procent van de wereldwijde chipproductie voor zijn rekening neemt. Na Stmicroelectronics is het de grootste Europese speler op dit vlak. De recente prijsstijging van geheugenchips plus vergaande kostenmaatregelen zorgen ervoor dat het bedrijf eind dit jaar weer winst verwacht te maken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/257065). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×