Managed hosting door True

IBM haalt bezem door vestiging Zuid-Korea

 

IBM heeft naar aanleiding van het omkoopschandaal in Zuid-Korea drie functionarissen ontslagen. Meer ontslagen zijn niet uitgesloten.

Gisteren werd bekend dat IBM Korea met een aantal partners op grote schaal verwikkeld is in omkoopschandalen. Er zijn 48 mensen in staat van beschuldiging gesteld. Zij zouden regeringsfunctionarissen hebben omgekocht om overheidscontracten in de wacht te slepen.
 
De openbaar aanklager in Seoul stuurdeThe Wall Street Journal een fax waaruit blijkt dat IBM Korea een overheidscontract won voor het leveren van servers en pc-onderdelen ter waarde van 42,7 miljoen dollar, en LGI Bpmc - een joint venture van IBM en LG Electronics, een order van 730.000 dollar binnenhaalde. Bij beide opdrachten bleken ambtenaren te zijn omgekocht.
 
IBM heeft inmiddels drie topmanagers de laan uitgestuurd. Een van hen, KyungHo Chang, wordt beschouwd als het meesterbrein. Hij zou een netwerk hebben opgezet waarbij overheidsaanbestedingen werden verdeeld onder IBM-partners, in ruil voor een lidmaatschap van een elitaire golfclub.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/257053). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×