Managed hosting door True

Getronics kan eindelijk weer winst noteren

 

Ict-dienstenleverancier Getronics boekte in 2003 een nettowinst van 246 miljoen euro. In 2002 moest het bedrijf nog een verlies van 409 miljoen euro nemen. De omzet daalde wel van 3595 miljoen euro in 2002 naar 2671 vorig jaar.

De omzetdaling met 26 procent is volgens Getronics vooral toe te schrijven aan de nog steeds moeilijke marktsituatie, maar ook aan het afstoten van niet-strategische activiteiten (-10 procent), met name Getronics Government Solutions en Getronics HR Solutions, en aan de sterke koers van de euro ten opzichte van de dollar (-5 procent).
 
"2003 was een van de meest opmerkelijke en uitdagende jaren in de geschiedenis van het bedrijf. De onderneming startte het jaar met een netto schuld van 319 miljoen euro en slinkende operationele resultaten. Bovendien was er de uitdaging om 520 miljoen terug te betalen tegen 2004 en 2005", zegt Klaas Wagenaar, ceo en bestuursvoorzitter van Getronics.
 
Volgens Wagenaar kon Getronics in de loop van vorig jaar terug tot financiële stabiliteit komen en het vertrouwen in de toekomst van de onderneming herstellen. Het bedrijf slaagde er dan ook in de schulden grotendeels af te lossen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/256965). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×