Managed hosting door True

Cisco ziet omzet in tweede kwartaal toenemen

Netwerkreus Cisco behaalde in het fiscale tweede kwartaal 27 procent minder winst op een omzet die steeg met 15 procent tot 5,4 miljard dollar. Het bedrijf zag de vraag naar opslagapparatuur weer toenemen.

De omzet van 5,4 miljard dollar in Cisco's tweede kwartaal is de hoogste die het bedrijf in drie jaar tijd behaalde. Met name de vraag naar routers en schakelapparatuur nam sterk toe.
 
Verder zag Cisco ook de vraag naar opslagapparatuur weer toenemen. Daar kwam de omzet uit op veertig miljoen dollar. Dat is een stijging van 120 procent. Topman John Chambers toonde zich na afloop van de presentatie van de kwartaalcijfers optimistisch. Hij merkt dat zijn klanten weer wat minder voorzichtig zijn geworden en weer durven investeren. "In het derde kwartaal, dat traditioneel gezien een uitdagend kwartaal is, moet blijken hoe krachtig het herstel daadwerkelijk is", aldus Chambers.
 
De winstdaling is vooral een gevolg van een boekhoudkundige aanpassing. Het bedrijf moest een last nemen van 567 miljoen dollar. Wordt die last buiten beschouwing gelaten, dan komt de winst zelf licht hoger uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.