Managed hosting door True

Chipmarkt groeit minder hard dan verwacht

De groei van de verkoop van halfgeleiders zal in 2008 lager uitvallen dan aanvankelijk werd verwacht. De omzet zal met 4,7 procent toenemen tot 267,7 miljard dollar. Dat is fors lager dan de aanvankelijk voorspelde omzetgroei van 9,1 procent. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie World Semiconductor Trade Statistics (WSTS).

De markt voor halfgeleiders zal in 2008 minder hard groeien dan verwacht. Tot nog toe was op een groei van 9,1 procent gerekend. Maar volgens nieuwe cijfers van de World Semiconductor Trade Statistics (WSTS) zal de omzet van de chipmarkt maar met 4,7 procent toenemen.  De afgenomen groei is ingezet in het vierde kwartaal van 2007. Hoewel de cijfers naar beneden zijn bijgesteld, komt de groei van de markt voor halfgeleiders als geheel nog altijd hoger uit dan in 2007, toen de omzet met 3,2 procent steeg. De brancheorganisatie voorspelt dat in 2010 de markt voor halfgeleiders zijn hoogtepunt zal bereiken. De organisatie verwacht dat in 2009 de groei van de chipmarkt op 5,8 procent uitkomt en in 2010 stijgt tot 8,8 procent.

De vraag naar halfgeleiders groeit het hardst in Azië en Australië. Het gaat zowel om producten die in die landen worden geproduceerd en vervolgens worden verscheept naar andere landen als een toename van het gebruik van producten met een chip van de lokale bevolking.

De WSTS berekent de chipmarkt aan de hand van orders voor halfgeleiders van  elektronicaproducten van pc's, digitale consumentenapparatuur, mobiele communicatieproducten en elektronica voor auto's.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.