Managed hosting door True

Logica handhaaft verwachtingen op onzekere markt

De Brits-Nederlandse automatiseerder Logica heeft in het eerste kwartaal een omzet behaald van 856 miljoen pond (bijna 1,1 miljard euro). Dat is een stijging met zes procent ten opzichte van de dezelfde periode een jaar eerder. Logica ziet tekenen van lagere bestedingen door onzekere marktomstandigheden, maar stelt de financiële verwachtingen niet bij.

Logica handhaaft zijn financiële verwachtingen voor 2008. De Brits-Nederlandse automatiseerder heeft in het eerste kwartaal van 2008 een omzet behaald van 856 miljoen pond (bijna 1,1 miljard euro). Na correctie voor onder meer wisselkoerseffecten komt dat neer op een omzetstijging van zes procent ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar.

In een tussentijds handelsbericht meldt de onderneming zijn verwachtingen voor heel 2008 waar te maken. Het bedrijf voorziet dat bij constante wisselkoersen de omzetgroei over heel 2008 op  ongeveer drie procent zal uitkomen en winstmarges in dezelfde orde van grootte zijn als in 2007. Bestuursvoorzitter Andy Green noemt de resultaten over het eerste kwartaal "een gezonde start van het jaar."

In heel Europa groeide de omzet. In Duitsland groeide de omzet in het eerste kwartaal van 2008 met 11,4 procent, in Frankrijk met 3,9 procent en in Nederland werd een omzetgroei gerealiseerd van 4,4 procent.

Onzeker

Logica ziet wel tekenen van lagere bestedingen als gevolg van onzekere marktomstandigheden, maar die zijn voor het bedrijf geen reden om de vooruitzichten bij te stellen. De automatiseerder is gestart met de uitvoering van het in april aangekondigde reorganisatieplan 'Revitalising Logica'. Dat plan, waarbij 1300 banen worden geschrapt, moet het bedrijf sneller laten groeien dan de markt en de marge vanaf 2009 verbeteren

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.