Managed hosting door True

Universiteit van Tilburg richt KI-onderzoekscentrum op

 

Bij de Universiteit van Tilburg wordt per 1 september in een apart centrum onderzoek gedaan naar kunstmatige intelligentie, kennisontsluiting en games. De universiteit heeft twee onderzoekers aangetrokken die het centrum moeten gaan leiden.

De Universiteit van Tilburg gaat in een apart centrum onderzoek doen naar kunstmatige intelligentie, kennisontsluiting en games. Het Tilburg Centre for Creative Computing wordt geleid door hoogleraar Informatica Jaap van den Herik.

Op 1 september 2008 gaat het center van start. Het wordt ondergebracht bij de Faculteit Geesteswetenschappen. De onderzoekslijnen worden aangestuurd door de hoogleraren Eric Postma, hoogleraar kunstmatige intelligentie, en Antal van den Bosch, hoogleraar Geheugen, Taal en Betekenis. Postma en Van den Herik zijn afkomstig van Universiteit Maastricht en aangetrokken om het centrum met de Tilburgse hoogleraar Van den Bosch uit te bouwen tot een internationaal vooraanstaand onderzoeksinstituut. De drie onderzoekers hebben eerder samengewerkt in meerdere projecten.

Het onderzoek van het TiCC zal zich richten op kunstmatige intelligentie, cognitieve modellen (perceptie en taalverwerking), mens-computer interactie, games en serious gaming.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2548264). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×