Managed hosting door True

Microsoft beperkt daling kwartaalwinst

Microsoft

Softwareleverancier Microsoft heeft het afgelopen kwartaal een flinke knauw gekregen en zag zijn winst met 11 procent dalen ten opzichte van een jaar ervoor. Analisten verwachtten erger.

Met 4,39 miljard dollar ligt de winst van Microsoft 11 procent lager dan vorig jaar, toen die 4,93 miljard dollar bedroeg. De omzet bleef met iets meer dan 14,45 miljard dollar zo goed als ongewijzigd.

De cijfers verrasten experts, want zij hadden slechtere resultaten verwacht. Microsoft deelde ook nog mee dat in hetzelfde kwartaal de wereldwijde verkoop van besturingssysteem Windows Vista met 15 procent steeg. Dat is vooral dankzij een sterke buitenlandse markt, die de tegenvallende Amerikaanse verkoop compenseert.

Yahoo!

Voor het vierde kwartaal, dat in juni afloopt, verwacht Microsoft een omzetcijfer tussen de 15,5 en 15,8 miljard dollar. Binnenkort verloopt de deadline voor internetbedrijf Yahoo! om het overnamebod van Microsoft, dat 44,6 miljard dollar bedraagt, te aanvaarden. Doet het het bedrijf dat niet, dan brengt Microsoft een vijandig overnamebod uit. Yahoo! heeft het bod al eerder verworpen om het te laag was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.