Managed hosting door True

Veel ICT en telecom onder de waardevolste merken

Onder de tien meest waardevolle merknamen bevinden zich zes technologiebedrijven. Dat blijkt uit de BrandZ Top 100.

De top 10 van 's werelds meest waardevolle merken, de zogenaamde 'BrandZ Ranking' van onderzoeksbedrijf Milward Brown, telt maar liefst zes technologiebedrijven. En de groei van de merkwaarde van de 28 technologiebedrijven in de top 100 is goed voor ruim de helft van de totale waardegroei van de lijst.

De BrandZ Top 100 waardeert alle merken op basis van de som van de inkomsten die dat merk genereert. Dit jaar bedroeg de totale waarde van de merken in de lijst 1,94 triljoen dollar, 21 procent meer dan vorig jaar.

Google

De ict- en telecomwereld doet het erg goed. De top 10 telt 6 ict-merken. Google staat op 1 met een waarde van 86 miljard dollar, een stijging van 30 procent. Microsoft staat net achter General Electric op plaats 3 (+ 29 procent tot 70 miljard dollar). Voorts hebben we China Mobile, IBM en Apple op plaats 5 tot 7. Nokia haalt de negende plaats, als eerste Europese merk.

Grootste klimmers waren Apple, met een stijging in merkwaarde van 123 procent, en Blackberry, dat met een groei van 390 procent plots op plaats 51 belandt.

De top drie van de mobiele operatoren bestaat uit China Mobile, Vodafone (plaats 11) en Verizon Wireless (plaats 33). In de it-top-10 staan naast de 5 genoemde firma's ook HP, Cisco, Oracle, Intel en SAP.  Alleen Samsung, Yahoo, Motorola en TIM zagen bij de technologiebedrijven in de top 100 de waarde van hun merk zakken

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.