Managed hosting door True

Holland’s Next Top Model verhuist van datacenter

Websitehoster Nxs Internet opent een nieuw datacenter van 600 vierkante meter in Amsterdam Sloterdijk. Een van de klanten is de website van Holland’s Next Top Model van het bedrijf ModelMasters.

Het nieuwe datacenter voldoet aan de hoogste beveiligingsnormen en maakt gebruik van ‘cooling-alley'-technieken en biometrische toegangsbeveiliging. Het gebouw wordt 24 uur per dag bewaakt en de systeemruimtes zijn ingericht met een dubbel uitgevoerde stroomvoorziening met een back-up van dieselgeneratoren.

Alle websites van de klanten van Nxs Internet zijn de afgelopen periode overgezet van het voormalige datacenter in Amsterdam Zuidoost naar het nieuwe center in Amsterdam Sloterdijk. Klanten kunnen beschikken over onder meer de Remote KVM-service, waarmee zij via een beveiligde verbinding volledige toegang hebben tot hun servers, zonder zelf op locatie te hoeven komen.

Ook kunnen zij zelf hun energieverbruik in de gaten houden via de website van Nxs Internet. Het datacenter compenseert kooldioxide uitstoot met groene stroom. Oprichter en directeur Siemon van den Berg van Nxs Internet: "Dit nieuwe datacenter, dat we zonder investeerders hebben laten bouwen, is de kroon op ons achtjarig bestaan."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.