Managed hosting door True

NXS en Trans IP openen nieuw datacenter in Amsterdam

 

NXS Internet en Trans ip openen samen een nieuw datacenter in Amsterdam-Sloterdijk. Op die locatie is 1200 vierkante meter vloeroppervlakte ingericht als serverruimte voor ondersteuning van websites. De locatie heeft een dubbele verbinding met Glasring Amsterdam

NXS Internet heeft samen met Trans ip een nieuw datacenter geopend in Amsterdam-Sloterdijk. De bedrijven gebruiken ieder een vloeroppervlakte van 600 vierkante meter. Op die ruimte kunnen ongeveer 200 racks geplaatst worden. Het datacenter, DCG genaamd, heeft een dubbele aansluiting op Glasring Amsterdam (10 Gigabit per seconde). De nieuwe locatie staat via het Glasringnetwerk in contact met een tweede vestiging (uitwijkmogelijkheid) in Amsterdam Zuid-Oost. Daar huurden de bedrijven eerder hun datacenter-ruimte.

NXS heeft ongeveer 6000 klanten. Het biedt diensten aan zowel bedrijven als overheden. Klanten zijn onder andere Dixons, Centric, TenneT en Leren.nl. Zij kunnen via een webdienst real-time lezen wat hun stroomverbruik is.

NXS is in 2000 opgericht door de toen 17-jarige Siemon van den Berg en Raymond Kasiman. Ze begonnen tijdens de middelbare school een eigen bedrijf dat websites ontwerpt. Later is het bedrijf uitgebreid met beheer- en datacenter-diensten. Het bedrijf telt 25 medewerkers.

.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2500625). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Ik dacht dat ze stroomgebrek hadden daar in Amsterdam, en dat er daardoor geen datacenters meer bijkonden? Of hebben ze weer een centrale bijgebouwd?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×