Managed hosting door True

Distributeur Dupaco en SCO leggen geschil bij

SCO Benelux, vanaf morgen een verzelfstandigde SCO-dochter, sloot gistermiddag een distributieovereenkomst met Dupaco. Vorige maand stonden de twee nog tegenover elkaar voor de rechter.

SCO wilde direct van het distribitutiecontract af. Dupaco eistte een langere opzegtermijn. Nu lijkt er voor gebruikers van SCO-producten weinig veranderd. Ze kunnen of bij SCO Benelux of bij de distributeur terecht voor aankoop, beide bedrijven gaan nieuwe klanten werven. In alle gevallen wordt geleverd door Dupaco.
 
Dupaco-directeur Bart van Rheenen: "Vroeger kochten wij in in Engeland, nu in Amsterdam." SCO Benelux krijgt de software op haar beurt uit de Verenigde Staten. Elbert Vlastuin, eerst SCO Nederlandmanager, nu hoofd van de Benelux-tak: "Wij halen het binnen, Dupaco levert het uit."
 
Dupaco was de afgelopen zeventien jaar distributeur van SCO. Deze zomer schortte SCO het contract op, omdat het de kleine Europese vestigingen verzelfstandigd, met de vestiging in Nederland als eerste. Van Rheenen: "Dankzij ons kort geding nam het opzeggen toch enkele maanden in beslag." De nieuwe distributieovereenkomst bewijst volgens hem dat de ervaren distribiteur te belangrijk is voor SCO. "Ik heb nu een grijns van muur tot muur."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.