Managed hosting door True

T-Mobile stapt in Nederlandse wifi-markt

Nederlandse hotels worden door T-Mobile voorzien van hotspots voor draadloos internet. Daarmee stapt het bedrijf in een markt waarop onder meer KPN actief is.

Hiertoe heeft T-Mobile Nederland een overeenkomst gesloten met Starwood Hotels. Hotel Pulitzer Amsterdam, Sheraton Amsterdam Airport Hotel en The Westin Rotterdam bieden vanaf deze week draadloos internet. T-Mobile is door Starwood Hotels gecontracteerd om hotels van de benodigde apparatuur te voorzien.
 
Het telecomconcern biedt in anderen landen al dergelijke diensten. Ook daar is T-Mobile de partner. De samenwerking vloeit dus voort uit internationale afspraken die de concerns al eerder maakten.
 
Gebruikers kunnen in de genoemde hotels op het net surfen en toegang krijgen tot hun bedrijfsnetwerk. De hotspots komen in de lobbies, de openbare ruimtes en de zakencentra van de hotels.
 
T-Mobile denkt eind dit jaar wereldwijd vijfduizend hotspots in bedrijf te hebben. "In Nederland zullen wij ons aanbod steeds via samenwerking met aansprekende partners uitbreiden", aldus Sven Vries van T-Mobile Nederland. T-Mobile gaat met deze stap in Nederland de concurrentie aan met Hubhop (KPN) en de Swisscom-onderneming Aervik.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.