Managed hosting door True

Einde krimp dienstverlening in zicht

De Nederlandse omzet in ict-dienstverlening daalt in 2003 minder dan 1 procent en zal naar verwachting in 2004 weer licht stijgen. Dit blijkt uit onderzoek van AME Research.

Ook de daling van werkgelegenheid is nagenoeg ten einde. Wel moet in 2004 de winstgevendheid flink verbeteren. Dat blijkt uit het nieuwe rapport 'TOP 50 in ICT Diensten 1999-2003' van AME Research.
 
De in totaal 53 onderzochte ict-dienstverleners bieden ruim 90.000 professionals werk en realiseren in 2003 een omzet van ongeveer 10,6 miljard euro. De 10 grootste dienstverleners realiseren 70 procent van de omzet en hebben 60 procent van alle medewerkers in dienst. Het onderzoek analyseert per bedrijf omzet, solvabiliteit, winstmarge, werkgelegenheid, uurtarieven, toegevoegde waarde en (informatie) productiviteit.
 
De gehanteerde gemiddelde uurtarieven blijven op peil, maar de meerderheid van de dienstverleners worstelt met onvoldoende eigen (informatie) productiviteit. De winstgevendheid is daardoor ontoereikend. Dat aspect krijgt in 2004 alle aandacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.