Managed hosting door True

Fiscus en SRA in standaard voor salarissystemen

De Belastingdienst en accountantsvereniging SRA ontwikkelen een op XML gebaseerde standaard voor het uitwisselen en analyseren van gegevens in salarissystemen.

'XML Auditfile Salaris' moet een bijdrage leveren aan de gewenste administratieve lastenverlichting binnen de overheid en het bedrijfsleven. Doel is het vergemakkelijken van de koppeling tussen salarisadministraties en bijvoorbeeld boekhoudpakketten, en met administraties van andere partijen, zoals de Belastingdienst, het CBS, loonservicebureaus, verzekeraars en pensioenfondsen.
 
De Belastingdienst en het SRA (samenwerkende registeraccountants & accountants-administratieconsulenten) hebben zich opgeworpen als kartrekkers van de standaard, maar er zijn meerdere belanghebbenden die inmiddels ook aan de 'ontwikkeltafel' zijn aangeschoven. Onder hen bevinden zich onder meer het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), Ernst & Young, Pinkroccade, Logica CMG, Exact Software, Shell en Akzo Nobel.
 
Eind dit jaar moet de standaard een feit zijn. Begin 2004 worden de eerste toepassingen met de standaard op de markt verwacht. De Belastingdienst en Uitvoering Werknemers Verzekeringen (UWV) worden de eerste gebruikers. Zij willen de standaard inzetten bij het opvragen van salarisgegevens voor looncontroles.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 17 oktober 2003

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.