Managed hosting door True

Topsalarissen bij KPN aan banden gelegd

Telecombedrijf KPN gaat de financiële beloning van zijn topbestuurder fors verlagen. Het gaat om miljoenen euro's.

KPN-topman Ad Scheepbouwer levert een bonus in van een half miljoen euro, evenals andere mogelijke voordelen die konden oplopen tot elf miljoen euro. Wanneer de beloning van de topfiguren nog eens wijzigt, wordt dat voortaan ook gemeld aan de centrale ondernemingsraad.
 
Het grondige snoeiwerk in de torenhoge beloningen komt er na een heftig protest van de vakbond, zo schrijft De Volkskrant. De vakbond dreigde zelfs naar de rechter te stappen als de inkomens niet werden aangepast aan het huidige klimaat van pijnlijke reorganisaties bij KPN.
 
Vooral het salaris van topman Scheepbouwer werd compleet buiten proportie geacht. Hij kreeg vorig jaar een bonus van 2,7 miljoen euro, terwijl zijn jaarinkomen ook al ruim 3,5 miljoen euro bedroeg. Scheepbouwer gaat akkoord met de nieuwe regels, maar stelt wel dat zijn 'aderlating' wordt gebruikt voor investeringen in breedbandtechnologie
 
Ook de afvloeiingsregeling van vertrekkend topman Paul Smits werd sterk bekritiseerd. Hij kreeg 2,8 miljoen euro over 2002.In de nieuwe regels de vertrekpremies gemaximaliseerd. Een topfunctionaris die het bedrijf 'gedwongen' verlaat kan aanspraak maken op maximaal een jaarsalaris.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.