Managed hosting door True

Bankroet SCA Automatisering krijgt lange staart

Uit het eerste openbare faillissementsverslag van SCA blijkt dat de curator nader onderzoek instelt naar de aansprakelijkheid van de bestuurders.

Het verslag meldt ook dat het internetonderdeel Uni-One officieel is gefailleerd. Het personeel en de activiteiten waren afgelopen mei al ondergebracht bij Unet, dat de curator er vijftigduizend euro voor betaalt.
 
De Utrechtse computergroothandel SCA Automatisering ging afgelopen zomer failliet. Een uit de hand gelopen conflict met hoofdleverancier IBM legde het bedrijf zo goed als lam. Een gezamenlijk pc-verkoopproject liep in het honderd, waardoor SCA bleef zitten met een grote voorraad IBM-apparatuur. IBM Financieringen verstrekte een lening om de koopprijs daarvan af te dekken. SCA betaalde deze lening niet terug, met als argument dat de geleverde producten van inferieure kwaliteit en dus onverkoopbaar waren. Beide partijen hebben in 2001 en 2002 tevergeefs gepoogd de geschillen op te lossen.
 
Inmiddels heeft IBM Financieringen een vordering van ruim 6,6 miljoen ingediend in het faillissement. De financieringstak van Big Blue beweert dat BV Carrosseriefabriek S. Trapman & Zn, de grootaandeelhouder in SCA, in 1998 een borgtocht afgaf voor de schulden van SCA, en heeft conservatoir beslag laten leggen op alle onroerende zaken van Trapman. SCA eist in een tegenclaim 6,3 miljoen euro van IBM Nederland in verband met de geleverde ondeugdelijke apparatuur.
 
Opmerkelijk is nog een vordering van IBM Nederland van 120 duizend euro die te maken heeft met een brand in het magazijn van SCA waarbij er schade aan IBM-computers is ontstaan. Volgens onbevestigde geruchten zou de brand aangestoken zijn.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 31 oktober 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.