Managed hosting door True

Echte integratie van applicaties pas in 2005

De toekomst van integratie ligt in standaarden. Hoewel die langzaam verloopt zal de opkomst van webservices ervoor zorgen dat bedrijfseigen applicatie-integratietools verdwijnen.

Voor het eerst traden vijf befaamde en onafhankelijke analisten samen op tijdens één conferentie. De belangstelling voor het seminar 'De Toekomst van IT' dinsdag, was dan ook groot. Charles Homes, Peter Hinssen, Wouter Keller, Rick van der Lans en Ron Tolido gaven hun visie op toekomstige technologische ontwikkelingen.
 
Eerder dan 2005 zullen we in ieder geval niet toekomen aan echte integratie, betoogde Rick van der Lans gisteren op het Computable/Array-congres 'De toekomst van IT'. Wanneer het gaat over webservices blijft de aandacht volgens Van der Lans vaak steken bij soap en uddi, terwijl het echte spannende integratiewerk hogerop in het systeem plaatsvindt, namelijk bij de bedrijfsapplicatie-integratietools (eai).
 
De noodzaak tot standaardisatie heeft bestaande leveranciers van deze tools al gedwongen hun bedrijfseigen software te veranderen, terwijl nieuwe leveranciers hun plaats op de markt gaan opeisen. Het grootste struikelblok is echter de economische situatie.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 31 oktober 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Zet in de juiste volgorde: X500, Multimedia, AI, B2B, e-government, groupware, PKI, NC, Y2k, thuiswerken, B2C, Quantum Crypto, P2P, .... EAI?

2005 lijkt mij al te ver weg.Kijk eens naar dit nieuwe bedrijf. http://www.apeople.org Een volledige en nieuwe structuur zal nodig blijken om de spaghetti stucturen te laten verdwijnen.Wie het laats lacht .........

Laten we dit bericht bewaren en nog eens na-lezen en glimlachen in 2005.
In het Computable archief zullen vast nog wel artikelen te vinden zijn van andere technologie-en en standaarden die, eindelijk, de wereld zouden gaan verbeteren. Kan iemand zich bijvoorbeeld nog de commotie rond EDI herinneren?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.