Managed hosting door True

Pvdi biedt scala aan innovatieve beleidsideeën

 

Het programma van de Partij van de informatiesamenleving (Pvdi) is een lange reeks aanbevelingen voor de regering en politieke partijen om met behulp van ict innovatiever te gaan werken.

De aanbevelingen strekken zich uit van één chipkaart voor contacten met de overheid tot het doen van elektronisch aangifte en elektronische defensie.
 
De Pvdi, gelieerd aan het EPN, is een initiatief van Arthur van Buitenen. De partij is opgericht in juli van dit jaar, en hoewel de Pvdi zich presenteert als de eerste echt virtuele politieke partij is het meer een beweging waarin vertegenwoordigers van verschillende politieke stromingen kunnen discussiëren over innovatie.
 
Doel van deze beweging is om de ideeën die in de samenleving bestaan over het innovatiever maken van de dagelijkse praktijk bijeen te brengen en te presenteren bij politici en beleidsmakers. De eerste stap in die richting was de presentatie van het programma aan de premier, door burgemeester van Den Haag Wim Deetman (CDA) en VVD-europarlementariër Elly Plooij.
 
Het programma is door middel van on-line discussies en stemmingen door de leden samengesteld op de websitehttp://www.pvdi.nl. De ideeën van de Pvdi behelzen onder meer op het gebied van de gezondheidszorg een centraal patiëntendossier en een chipcard met medisch dossier. Ook voor de overheid zou één chipcard kunnen worden ingevoerd voor iedereen. Uit het programma blijkt een voorkeur voor open source-software (oss). Volgens de Pvdi moet de overheid open broncode stimuleren in het onderwijs, en is oss gratis toegankelijk en daarmee aantrekkelijk voor ontwikkelingslanden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/249321). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×