Managed hosting door True

Concrete ict-doelstellingen kabinet Balkenende

Tijdens de presentatie van het partijprogramma van de Pvdi (Partij van de informatiesamenleving) noemde minister-president Balkenende voor het eerst concrete doelstellingen op ict-gebied die het kabinet wil realiseren.

Tegelijkertijd ageerde hij tegen de her en der klinkende kritiek dat het Innovatieplatform, waar hij voorzitter van is, te weinig oog zou hebben voor ict. Het huidige kabinet wil met het inzetten van ict concrete doelstellingen bereiken. Minister-president Jan-Peter Balkenende streeft ernaar om in deze kabinetsperiode 45 procent van alle dienstverlening door de overheid elektronisch te laten verlopen. Tevens verwacht hij dat 60 procent van alle overheidsformulieren in elektronische vorm beschikbaar komt voor de burger.
 
Balkenende maakte van de gelegenheid gebruik door kritiek op het kabinet en het Innovatieplatform te pareren. Hij bestrijdt dat er weinig terecht zou komen van de innovatieve beleidsdoelstellingen van zijn kabinet, een geluid dat ook doorklinkt in het partijprogramma van de Pvdi. "Het doemdenken van de jonge partij valt me tegen", begon hij dan ook zijn betoog, en hij verzekerde de aanwezigen dat in het programma van het innovatieplatform, dat deze week zal worden vastgesteld, voldoende aandacht zal zijn voor ict. Balkenende: "Ik wil het misverstand wegnemen dat Nederland zijn ict-basis laat versloffen".
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 14 november 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het is voorbij met de genereuze subsidies die verstoren de vrije marktwerking. Bovendien zijn ze moeilijk en pijnlijk om kwijt te raken als ze overbodig worden. In plaats daarvan dient een overheid de strategische infrastructuur te bouwen en precedent te scheppen.

Mooie plannen, maar waar blijft de subsidie?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.