Managed hosting door True

Nieuw leven voor Threefive Photonics

De optische chipontwerper Threefive Photonics maakt een doorstart door te fuseren met branchegenoot Asip. Investeerders steken 7,5 miljoen dollar in de combinatie.

Threefive Photonics, voortgekomen uit de Technische Universiteit Eindhoven, vroeg deze zomer surseance van betaling aan. Het bedrijf draagt in zijn naam een verwijzing naar de chemische samenstelling van het halfgeleidermateriaal indium fosfide, dat veelbelovende optische eigenschappen heeft. De investeringen in glasvezelnetwerken zijn door de problemen bij telecombedrijven drastisch teruggeschroefd. Daardoor dreigde ook Threefive Photonics vroegtijdig te sneven.
 
De starter werkte aan integratie van meerdere optische functies op één processor. Doel is een miniatuurchip te ontwikkelen die lichtsignalen opvangt, verwerkt, schakelt, splitst en omzet naar een elektrisch signaal. Nu zijn voor deze functies nog aparte chips nodig. Asip doet onderzoek naar hetzelfde halfgeleidermateriaal. Het is ook voortgekomen uit de Princeton University gevestigd in de Amerikaanse stad New Jersey. Het risicokapitaal is afkomstig van Atlas Venture en Gilde IT Fund.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.