Managed hosting door True

Nederland verlegt grenzen internet

Met de toekenning van 40 miljoen euro uit het Ices/Kis 3 programma voor het nieuwe netwerk van Gigaport ondergaat het Nederlandse onderzoeksnetwerk Surfnet een revolutionaire gedaantewisseling.

Een hybride netwerk moet het worden, het Surfnet 6, dat bestaande internet routing technologie combineert met schakeling van netwerkstromen over de optische laag in glasvezelnetwerken. Doel is de capaciteit van het onderzoeksnetwerk dat Nederlandse onderzoeksinstellingen met internettechnologie koppelt aan buitenlandse universiteiten en laboratoria flink omhoog te pompen. Met die capaciteitsverhoging kunnen wetenschappers op afstand over rekenkracht of gegevensbronnen in datacentra elders op de wereld beschikken.
 
Het huidige Surfnet werkt al op gigabit-snelheden en heeft daarmee inmiddels de grenzen bereikt van de huidige op netwerklaag drie geschakelde routing-technologie. "We breiden de capaciteit van het nieuwe netwerk flink uit door in een lambda-netwerk de capaciteit te verhogen door verschillende kleuren in de glasvezelkabel te besturen", legt Kees Neggers uit. Capaciteitsverhoging door zwaardere routers zou zeer hoge kosten met zich mee brengen. In het nieuwe Surfnet-netwerk komen ook directe ethernet-verbindingen over het glasvezelnetwerk. Op langere afstanden zijn dit soort verbindingen nog maar weinig getest.
 
Neggers is tevreden met de toekenning van veertig miljoen euro. Gigaport heeft met die toekenning 7 miljoen euro minder gekregen dan het vroeg. Dat is een minimale bijstelling meent hij. "De Commissie van Wijzen die de ingediende projectvoorstellen heeft bekeken heeft het ingediende projectvoorstel van Gigaport de hoogste waardering gegeven van alle ict gerelateerde projectvoorstellen. Internationaal lopen we voorop met Surfnet. De Gigaport-organisatie, die voor de realisatie van het bestaande en nieuwe netwerk is opgetuigd is inmiddels internationaal de norm geworden voor projectvoorstellen op dit gebied."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Tsja, menig "alogtoon" zal na persoon's eerste inburgeringscursus beter en beschaafder zijn geïntegreerd dan ene persoon die zich voorstelt, jawel, echt waar, als "Hete Post".

Kwetsende reacties worden verwijderd....
Hhmmm, zeker "Grapje" over het hoofd gelezen !
-
Ik heb niets tegen alogtonen nog tegen buitenlanders...
(als zij zich tenminste aanpassen aan de Nederlands samenleving,
ik ken zat "donker getinte" mensen die dat absoluut hebben gedaan,
dus voor hun is dit ZEKER NIET bedoeld !!
... daarbij, het was een GRAPJE! )

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden verwijderd.

Lig in een deuk zeg!

Ha, ha

"Neggers is tevreden" ????
-
FOUT, dat is geen Algemeen Beschaafd Nederlands !
Het is:
"Negers zijn tevreden"
-
Grapje!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.