Managed hosting door True

Scheepbouwer ziet toekomst KPN wel zitten

KPN is voor de nabije toekomst hoopvol gestemd. De telecomaanbieder verwacht in 2004 en 2005 dat de belangrijkste omzetgroei van de vaste en mobiele breedbanddiensten komt.

Ad Scheepbouwer, voorzitter van het Raad van Bestuur, maakte dit bekend tijdens een bijeenkomst die KPN voor investeerders en analisten had georganiseerd. "De adoptie van geavanceerde diensten zoals adsl en i-mode gaat in een hogere versnelling door en op operationeel niveau blijven we ook sterk presteren. KPN beschouwt breedband en mobiele diensten als de voornaamste bronnen voor een blijvende winstgevende groei in de toekomst", lichtte hij toe. Scheepbouwer wil de komende jaren de mobiele bedrijven in Duitsland en België verder uitbreiden. Hij streeft naar een groei van de mobiele divisie tot een grotere speler in Europa.
 
Samen met andere leden van het top-management presenteerde Scheepbouwer een overzicht van KPN's verwachtingen voor 2004 en 2005. De verlaging van de mobiele afwikkeltarieven in Nederland zal zoals verwacht een tijdelijk dempend effect hebben op de omzetontwikkeling. De marge van de Divisie Vast zal naar verwachting sterk blijven, tussen de 43 en 45 procent. Voor de Divisie Mobiel wordt verwacht dat de marge licht zal afnemen tot een niveau van tussen de 31 en 33 procent. De voorspelling is dat de winst voor belasting in 2004 even terugloopt naar ongeveer 1,4 miljard euro, waarna het in 2005 boven de 1,5 miljard uitstijgt.
 
Als gevolg van het uitrollen van het umts-netwerk, dat de basis vormt voor mobiele breedbanddiensten, zullen investeringen in de komende twee jaar toenemen. KPN blijft focussen op vrije kasstroom. Verwacht wordt dat in zowel 2004 als 2005 meer dan 2 miljard euro gegenereerd zal worden.
 
Scheepbouwer herhaalde de vooruitzichten voor 2003, maar verwacht dat KPN zijn netto schuld verder kan terugbrengen tot 8,6 miljard euro voor het einde van het jaar. De opbrengsten van de verkopen van KPN's aandeel in Cesky Telecom en Xantic's belang in Inmarsat dragen hiertoe bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.