Managed hosting door True

Versatel en Enertel verwerven wll-frequenties

De twee landelijke vergunningen voor wll-frequenties (wireless local loop) zijn in de wacht gesleept door Versatel en Enertel. De telecombedrijven willen de vergunningen gebruiken voor draadloze breedbanddiensten.

Versatel heeft 760 duizend euro betaald voor een vergunning om de 2,6 GHz band tot 2008 te kunnen exploiteren. Enertel is vier miljoen euro kwijt voor het gebruik van de 3,5 GHz band tot 2015. Enertel wil zijn vergunning gebruiken om bedrijfstelefooncentrales op bedrijventerreinen aan te sluiten op het vaste net, zonder dat daarvoor kabels in de grond hoeven te worden gelegd. Als er eenmaal een centrale antenne op zo'n terrein is aangebracht, kunnen andere bedrijven via installatie van een kleine gerichte antenne gebruik maken van dezelfde diensten.
 
De verdeling van de wll-frequenties heeft jaren vertraging opgelopen. Rond het millenniumjaar had een aantal telecombedrijven al concrete plannen om met deze technologie een draadloos aansluitnetwerk in de lucht te brengen en hun hele dienstenaanbod op deze technologie te baseren. De Nederlandse overheid stelde een veiling van de wll-vergunning keer op keer uit.
 
Het ministerie van Economische Zaken weet de vertraging vorig jaar aan langdurig overleg met de EU en NMA over KPN. Daar is uitgekomen dat het telecombedrijf in verband met zijn marktpositie niet heeft mogen bieden op de wll-frequenties. Daarnaast gooiden claims van BT en Enertel op de huidige wll-frequentiebanden roet in het eten. Het ministerie heeft een verband met het debacle rond de veiling van umts-licenties in 2000 altijd ontkend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Mierencoïteren i.p.v. miereneu......

Jij beweert in plaats van jij beweerd.

Sorry Marcel uit Rotterdam:
Jij beweerd dat de verleden tijd van "wijten" is "weet".
Dat is dus niet waar:
- de verleden tijd van "verwijten" is "verweet".
- maar de verleden tijd van "wijten" is "wijte".
Zoek maar op in de Van Dale - Woordenboeken online:
http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=wijte - &
http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=weten

Sorry folks, beetje off-topic, maar de verleden tijd van "wijten" is "weet".
Fijne feestdagen!
Marcel-Rotterdam

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.