Managed hosting door True

Lindows lanceert nieuwe versie 4.5 in Nederland

Lindows lanceert de nieuwe versie 4.5 van zijn op Linux gebaseerde besturingssysteem vandaag in Nederland. Ceo Michael Robertson van het door Microsoft aangeklaagde bedrijf is hier om wederverkopers te steunen.

Eind vorige maand ontstond er namelijk onrust toen Microsoft Nederland enkele lokale Lindows-leveranciers benaderde om met hen een gesprek te hebben. De Windows-producent heeft in de Verenigde Staten een rechtszaak tegen Lindows lopen vanwege diens naam; die zou consumenten in verwarring brengen en de waarde van de merknaam Windows vervuilen. Aangezien Lindows geen Europese vestiging heeft, wilde Microsoft deze kwestie bij de wederverkopers aankaarten.
 
De lokale partners van de Amerikaanse Linux-leveranciers riepen meteen de hulp in van Robertson, die toezegde aanwezig te zijn bij de door Microsoft gewenste gesprekken. Die zouden afgelopen vrijdag plaatsvinden, maar Microsoft Nederland trok zich terug. Robertson bezoekt vandaag alsnog Nederland, maar nu om de nieuwe versie van Lindows bij zijn wederverkopers te introduceren. Daarnaast wil hij alsnog morele steun bieden aan zijn wederverkopers en natuurlijk gebruikmaken van de nu aangewakkerde aandacht voor zijn bedrijf en product.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.