Managed hosting door True

Distrivaart steekt officieel van wal

Vos Logistics Organizing en River Hopper brengen Distrivaart officieel op de markt. Samen met verladers Bavaria, Coca-Cola, Grolsch en Interbrew hebben ze op 12 december hiertoe een vervoersovereenkomst getekend.

Vanaf 21 januari verzorgt Vos Logistics Organizing de logistieke planning van het schip en het voor- en natransport. River Hopper verzorgt het vervoer van de goederen over het water. De verladers Bavaria, Coca-Cola, Grolsch en Interbrew spannen zich in voor het beschikbaar stellen van de lading. Deze lading zal volgens marktconforme tarieven worden vervoerd.
 
De marktoverdracht vindt plaats na twee succesvolle pilots onder leiding van de organisaties Connekt en Nederland Distributieland (NDL). De eerste pilot ging officieel van start in september 2002. Tijdens de twee pilots is ervaring opgedaan met het gebundeld vervoer van goederenstromen op pallets tussen productielocaties, overslaglocaties en distributiecentra van retailers (onder andere Albert Heijn en Schuitema,de organisatie achter C1000).
 
Distrivaart is een multimodaal en innovatief concept dat via een combinatie van wegtransport en binnenvaart nu op pragmatische wijze door bovengenoemde deelnemers in de commerciële praktijk wordt gebracht. Het concept maakt het vervoer via water én weg mogelijk van producten zoals bier en frisdrank. Het doel van Distrivaart is om de toenemende druk op de wegen te verminderen en de beschikbaarheid van producten in de winkel te vergroten. Voor de deelnemende bedrijven levert Distrivaart een goede en efficiënte dienstverlening op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.