Managed hosting door True

Centric neemt i-Series-specialist Ccix over

 

Centric gelooft in AS/400. Na Bestmate heeft de automatiseerder nu Ccix uit Den Bosch overgenomen.

Ccix wordt als zelfstandig bedrijf onder de naam XCent Infra geplaatst binnen de Centric-divisie IT Solutions. Ccix (spreek uit: kiks) is een kleine infrastructuurdienstverlener voor IBM i-Series (AS/400). Wat voor Centric telt, is dat de Bossche firma via zijnfirst tier-status een directe ingang bij IBM heeft. Ook vormt Ccix de ontbrekende infrastructurele schakel in de i-series-lijn van Centric. De automatiseerder beschikt reeds over AS/400-bedrijfssoftware van Bestmate en het WES-pakket van het een paar jaar geleden gekochte Systeemhuis van de Nederlandse Groothandel (SNG).
 
Directeur Karim Henkens sluit niet uit dat zijn bedrijf de i-Series-activiteiten, die nu nog gericht zijn op de financieel-logistieke wereld, breder wil trekken. Hij denkt daarbij aan de lokale overheid, groothandel en non-profitinstellingen. Henkens ziet groeiperspectieven nu dit eenvoudig te beheren platform steeds opener wordt. "Op de nieuwe versie kunnen NT- en Win2000-applicaties draaien en vanaf 2004 komen er AIX-mogelijkheden."
 
Het eind 2001 opgerichte Ccix was in handen van Michel de Veer, die in februari van dit jaar reeds softwarebedrijf Bestmate aan Centric verkocht. Volgens Henkens heeft "Ccix in combinatie met Centric een betere toekomst". Van de vijf medewerkers is directeur Erno Lusse naar Kraan overgestapt. Centric voert de komende tijd gesprekken met de partners van Ccix om te kijken of de samenwerking kan worden voortgezet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/248993). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×