Managed hosting door True

Capcave schrijft historie met landing op Mars

Capcave, specialist op het gebied van internet- en mediatechnologie, sluit 2003 af met de eerste interplanetaire webcast.

Het Nederlandse Capcave, dat al sinds 1996 ervaring heeft met live webcasting, gaat in samenwerking met het European Space Agency (ESA) de live streaming van de Mars Express-sonde Beagle 2-lander, die rond Kerstmis op de 'Rode Planeet' zal landen, verzorgen. Met deze eerste interplanetaire webcast loopt de ESA voor op de Verenigde Staten.
 
Als hoofdaannemer van ESA werkt Capcave samen met Speedera, leverancier van contentdistributiediensten, zodat zowel de ESA websites als multimedia (audio/video) voor eindgebruikers over de hele wereld veel sneller laden. Hiermee vergroot de ESA de mogelijkheden om een veel grotere groep gebruikers tegelijk van dienst te kunnen zijn. Met zogenaamde 'Whole Site Delivery' garanderen Capcave en Speedera kwalitatief hoogwaardige multimediacontent, ondanks de enorme aantallen bezoekers die verwacht worden op de website van ESA.
 
De beelden vanaf de 'Rode Planeet' worden in tv-stijl als een journaal met begeleidende betiteling gepresenteerd. Snelle on-demand follow-up (de archieffunctie op de site) zorgt ervoor dat laatkomers op de site niets van de uitzending missen.
 
"Het is een unieke ervaring om deel te mogen nemen aan deze historische gebeurtenis", zegt Tim Koeleman, stichter en studiodirecteur bij Capcave. "2003 is voor ons een indrukwekkend jaar geweest. Wij verzorgden onder meer de oplevering van het mobiele platform voor Marco Borsato, de Funclip applicatie voor Endemol, Ticketbox van de Staatsloterij en de wereldwijde shop voor HP en Compaq in opdracht van Docdata. Met de live streaming van dit uitzonderlijke evenement dat Mars heel dichtbij brengt, zien wij het nieuwe jaar vol verwachting tegemoet."
 
Het doel van de missie is op Mars naar sporen van leven te zoeken. Deze historische gebeurtenis kan worden bijgewoond via de ESA launch site http://esa.capcave.com. De live streaming van de Mars Express-landing is vanaf kerstavond te zien ophttp://www.esa.int enhttp://esa.capcave.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ja geweldig, het kreng doet nog steeds niks. Wat een reclame.

De boordcomputer loopt op linux.
http://www.nedlinux.nl/modules/news/index.php?action=showitem&id=835

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.