Managed hosting door True

ADP versterkt zich met dienstverlener ABZ

ABZ Holding heeft bekend gemaakt dat het niet langer als zelfstandige onderneming doorgaat. Het wordt onderdeel van het Amerikaanse Automatic Data Processing (ADP).

Het in Zeist gevestigde ABZ is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijk zakelijk dienstverlener in Nederland, met name in de financiële sector. Het biedt interactieve webservices ter verbetering van de efficiëntie en effectiviteit in uiteenlopende bedrijfsprocessen. ADP is actief op het gebied van employer-, dealer-, brokerage- en claims services en is met ruim 7 miljard dollar omzet en ongeveer 500.000 klanten, een van degrote onafhankelijke computerservices ondernemingen.
 
De huidige aandeelhouders van ABZ zijn ondernemingen die een langdurige zakelijke relatie hebben met het bedrijf. Het zijn onder meer alle grote verzekerings...maatschappijen met activiteiten in Nederland, diverse expertisebureaus en enkele belangen...organisaties. Zij menen dat de combinatie van de activiteiten van ABZ met die van ADP nieuwe groeimogelijkheden biedt in binnen- en buitenland. ABZ kan zich op deze wijze beter ontwikkelen, terwijl de neutraliteit van het bedrijf door ADP voldoende gewaarborgd is.
 
Gerrit Schipper, chief executive officer van ABZ: "Deze transactie betekent een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons bedrijf, zowel in Nederland als internationaal. Hierdoor ontstaan nieuwe kansen voor onze klanten en werknemers. Onze aandeelhouders hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan onze positie. Hun intentie om de nauwe samenwerking voort te zetten is dan ook een belangrijk uitgangspunt voor verdere groei."
 
Arthur F. Weinbach, voorzitter en chief executive officer van ADP, benadrukt: "We zien dit als een strategische transactie. Voortbordurend op onze bestaande, langdurige relatie met ABZ en het feit dat hun producten en services complementair zijn aan de proposities van onze Claims Services Group, opent dit nieuwe mogelijkheden voor ADP in met name de verzekeringssector."
 
De transactie moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van ABZ en is aangemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Naar verwachting zal de overeenkomst worden afgerond in januari 2004.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.