Managed hosting door True

KPN steeds minder een staatsbedrijf

 

De Nederlandse staat heeft gisteravond 300 miljoen aandelen KPN verkocht aan Citigroup Global Markets. Uitgerekend aan de hand van de slotkoers van donderdag ontving het daarvoor ruim twee miljard euro. Dat meldt de Volkskrant.

Het Amerikaanse bedrijf gaat de aandelen doorverkopen op aandelenmarkten, vandaar dat een exacte prijs niet bekend is gemaakt. Het gaat om 12 procent van de uitstaande aandelen. Het belang dat de staat nog overhoudt in het telecomconcern KPN is 19,3 procent. Het kabinet hoopt met de opbrengst de druk op de begroting te verlichten.
 
Het rijk heeft met Citigroup afgesproken in het jaar na afronding van de transactie niet opnieuw aandelen te verkopen, op een aantal uitzonderingen na. In geval van die uitzonderingen moet Citigroup wel zijn fiat geven. De overheid is al enige tijd bezig om haar belang in KPN af te bouwen en zal dat dat komende jaren doorzetten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/248817). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Nu kan de KPN meedingen naar de aanleg van het nieuwe mobiele netwerk in Irak daar de Amerikanen bedrijven met een staatsaandeel van groter of gelijk aan 25 procent uitsluiten.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×