Managed hosting door True

Euronext verkoopt it aan Atos Origin

 

Euronext verkoopt in Nederland zijn belang in Atos Euronext aan Atos Origin. Het beursbedrijf wil zich minder met de automatisering bemoeien.

Wanneer de verkoop plaatsvindt, is nog niet bekend. Zo'n honderdvijftig automatiseerders zullen naar de automatiseerder worden overgeheveld. Een woordvoerder van Euronext Nederland stelt wel dat de netwerkactiviteiten buiten de overeenkomst blijven. "Daar willen wij als beursorganisatie bovenop zitten."
 
Atos Euronext is de in 2000 opgerichte joint venture die de overgang naar het elektronisch handelssysteem NSC (Nouveau Système de Coûtation) heeft begeleid. Bij het bedrijf, waarin Atos Origin en Euronext elk een belang van 50 procent hebben, werken 1500 mensen, verspreid over kantoren in Parijs, Brussel en Amsterdam. De zegsman zegt dat de verkoop van het belang in Nederland is ingegeven doordat de druk op de ketel vanwege de talloze migraties inmiddels sterk verminderd is.
 
Volgens afspraak bij de in mei 2000 aangekondigde fusie tussen de beurzen in Amsterdam, Brussel en Parijs stapte de Amsterdamse effectenbeurs eind oktober 2001 over op het oorspronkelijk Franse NCS. Het overzetten van de optiebeurs op het Euronext-systeem is lopende en wordt in het derde kwartaal 2004 afgerond. "We hoeven niet meer zo nadrukkelijk betrokken te zijn bij deze it-werkzaamheden. Het geeft Atos Origin tevens de handen vrij om de opgedane expertise aan andere financiële instellingen aan te bieden."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/248725). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×