Managed hosting door True

Versatel breidt dsl-spreiding sterk uit

 

Versatel maakte gisteren bekend meer dsl-apparatuur te plaatsen in KPN-wijkcentrales. Na de uitbreiding zou het 65 procent telefoonlijndekking hebben.

Op dit moment kan Versatel de helft van alle Nederlandse telefoonlijnen met eigen apparatuur op zijn dsl-infrastructuur aansluiten. In gebieden waar Versatel zelf geen dsl-netwerk heeft is het bedrijf afhankelijk van KPN, die nu op 85 procent van de Nederlandse telefoonlijnen adsl kan aanbieden. Versatel en andere telecombedrijven en internetaanbieders kunnen het adsl-product van KPN doorverkopen aan hun klanten, maar door de huidige prijzenslag is de marge daarop zelfs omgeslagen in het betalen voor budget dsl-aansluitingen.
 
Versatel-topman Raj Raithatha noemt als belangrijke reden voor de investering de recente verbeteringen in de telecomregelgeving in Nederland. "We krijgen positieve signalen van de Nederlandse regering dat zij serieus overwegen om concurrentie op het netwerk te stimuleren. Daarnaast kan de Opta door de nieuwe telecomwet straks adequater reageren", verklaart de topman in een persbericht.
 
Het telecombedrijf kan op een eigen dsl-netwerk hogere marges halen of de prijs aanzienlijk scherper stellen. Het bedrijf kwam deze maand met een budgetaanbieding bij internetdochter Zon voor 14,95 euro per maand. Versatel verlaagde met de aanbod de prijs voor budget dsl-abonnementen met ruim tien euro. Voor die tijd lag deze prijs rond de vijfentwintig tot dertig euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/248633). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×