Managed hosting door True

Gemnet en Pink Roccade starten pki-bedrijf

Gemnet Certification Service Provider (CSP) - een gezamenlijke dochteronderneming van Gemnet en Pink Roccade - is officieel van start gegaan.

Deze pki-dienstverlener levert certificatiediensten aan de overheid en andere delen van de publieke sector, waarmee elektronische transacties te beveiligen zijn en telewerken via internet mogelijk wordt.
 
Gemnet is de beheerorganisatie van het Gemeenschappelijk Netwerk voor overheden. Het is op haar beurt weer een dochteronderneming van Vereniging Nederlandse Gemeenten en Bank Nederlandse Gemeenten. Met het opzetten van het CSP-onderdeel tracht Gemnet de diensten die het in huis heeft, beter voor het voetlicht te brengen. Pink Roccade is als partner aangetrokken omdat deze automatiseerder de certificaten levert. De pki-diensten van Gemnet CSP kunnen worden gebruikt voor identificatie/authenticatie, encryptie en het plaatsen van een elektronische handtekening. De Bank Nederlandse Gemeenten maakt op dit moment reeds gebruik van dePublic Key Infrastructure van Gemnet CSP.
 
Rik Sanders
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.