Managed hosting door True

Beslissing over ABP/CIS na de vakantie

 

Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds heeft de beslissing over verkoop van zijn ict-tak CIS uitgesteld tot eind deze maand.

De directie van het ABP heeft de zevenhonderd medewerkers van CIS (Concern Information Systems) uit Heerlen beloofd de verkoopplannen nog eens nader te onderzoeken. Begin juni ontstond hier grote onrust over, waarbij het personeel de directie een petitie aanbood waarin het met klem verzocht af te zien van de beoogde overname door Cap Gemini Ernst & Young. Een woordvoerder ontkent dat er al een intentieverklaring met Cgey klaarlag.
 
Bronnen binnen CIS beweren dat de plannen al in grote lijnen zijn uitgewerkt. Het ABP zou een groot deel van CIS, dat geen kernactiviteiten meer uitvoert (vijfhonderd man), gaan onderbrengen in een aparte organisatie, waarin Cgey een belang van 70 procent en ABP een belang van 30 procent krijgt. Zo'n tweehonderd ontwikkelaars van pensioensystemen blijven bij het pensioenfonds.
 
Cgey krijgt een groot contract (drie jaar plus een optie van twee) met de staatsuitvoeringsinstantie UWV, voor de automatisering van de deelorganisatie UWV-Uszo. Het Uszo maakte tot 2002 deel uit van het ABP als uitvoeringsinstantie van werknemersverzekeringen voor het personeel bij overheid, onderwijs en defensie. CIS voert de ict-taken uit voor het Uszo.
 
Bovendien krijgt Cgey ook een contract met ABP voor het uitvoeren van de overige niet-kernactiviteiten op ict-vlak. Het voordeel voor het pensioenfonds is dat het op een goedkoper en ogenschijnlijk nette manier van het overtollige personeel af is, zo stellen ingewijden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/248453). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×