Managed hosting door True

Energiebedrijf Essent kiest voor IBM

 

Energiebedrijf Essent besteedt een groot deel van de automatisering uit aan IBM. Eind deze maand worden de definitieve handtekeningen gezet.

Over de precieze invulling van het contract wil de woordvoerder nog niets kwijt. Essent meldde eerder zijn rekencentra en de kantoorautomatisering te willen uitbesteden. Het denkt zo de beheerkosten ervan te kunnen verminderen. Het gaat daarbij om werkplek- en netwerkdiensten, het beheer van pc's en applicatieservers, dataopslag en backup-voorzieningen. Zo'n 150 medewerkers, waarvan de helft inhuur, voeren deze werkzaamheden uit.
 
IBM verslaat in het aanbestedingstraject in ieder geval de combinatie Accenture/Pinkroccade. Vooral voor de laatste is de uitkomst een teleurstelling, omdat Pinkroccade nu een aantal activiteiten uitvoert voor Essent die het zal moeten overdragen. Sander van 't Noordende, partner bij Accenture (SAP-implementator van Essent), is er minder rouwig om "Het bleek een pure infrastructuur-overeenkomst. Wij richten ons vooral op applicatiebeheer enbusiness process outsourcing, waar meer toegevoegde waarde te leveren valt. Essent overweegt het beheer van applicaties uit te besteden dus, u begrijpt, daar gaan wij vol achteraan."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/248149). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×