Managed hosting door True

Staatsloterij zelf niet zo goklustig

 

De Nederlandse Staatsloterij staat op het punt crm-software aan te schaffen. Van Peoplesoft. Maar nu even niet, zegt L. Spoon namens van de overheidsinstelling. "Eerst moet duidelijk zijn hoe dat met Oracle afloopt."

"We hebben heel veel klanten, maar nog maar weinig klantrelaties", verklaart Spoon zijn zoektocht naar klantbeheerprogrammatuur. Na ampele afweging is hij uitgekomen op een van de dertig crm-modules van Peoplesoft. "We hebben dus bewust niet gekozen voor Oracle. Daarom wil ik nu eerst afwachten hoe het vijandige bod van Ellison afloopt. Voorlopig zetten we geen handtekeningen. Ik vind dit een zorgelijke ontwikkeling."
 
De onzekerheid is tekenend. Ook bestaande klanten van Peoplesoft volgen met spanning de ontwikkelingen. Zoals P.W.L. Mans van Medtronic, een Amerikaans bedrijf dat medische hulpmiddelen, zoals een pacemaker, produceert. Mans benut de modulen voor personeelsbeheer van Peoplesoft en programmatuur van J.D. Edwards voor de financiën en ketenbeheer. Een dubbele reden dus om een oogje in het zeil te houden. "Wij hebben nog wel veel vragen. Hoe gaat het bijvoorbeeld met de productlijnen; blijven ze naast elkaar bestaan of worden ze geïntegreerd? Daar willen we toch wel zo snel mogelijk antwoord op hebben."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 20 juni 2003.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/248101). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×